Lékó a huszonötödik

Almási Zoltán újra a 20 legjobb között a sakk világranglistán

Újra a világ legjobb húsz játékosa között szerepel Almási Zoltán sakknagymester.

2011.07.01 16:09MTI

A hazai szövetség pénteki tájékoztatása szerint a versenyző a július 1-től érvényes világranglistán a 19. helyet foglalja el, kilenc ponttal megelőzve Lékó Pétert, aki a 25. pozícióban szerepel. Almási az elmúlt két hónapban nyolc játszmát vívott, összesen hét Élő-pontot gyűjtött, ezzel jelenleg 2726 pontja van. 
   
"Áprilisban, Azerbajdzsánban játszottam egy erős versenyen, és az ott elért eredmény alapján sikerült nyolc pontot gyűjtenem. Korábban, úgy 15 évvel ezelőtt már a 17. helyen is álltam, tavaly májusban pedig 20. voltam – mondta Almási, majd hozzátette: – A játék továbbra is jól megy, érzem, jó formában vagyok és remélem, ez Kínában is így lesz a júliusi csapat-világbajnokságon.

Mivel a világ kilenc legerősebb csapata és Afrika legjobbja lesz ott, ezért jóval erősebb versenynek számít, mint az olimpia. Bízom benne, hogy nekünk fog jól kijönni a lépés, a csapatunk most nagyon erős, ráadásul közös edzőtáborban is készülhettünk. Azt azonban sajnálom, hogy Berkes Ferenc nem tud eljönni, hiányozni fog a csapatból."
   
A magyar válogatott Lékó, Almási, Polgár Judit, Balogh Csaba és Erdős Viktor összeállításban szerepel majd a kínai Ningbo városában július 16. és 26. között sorra kerülő vb-n.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.