Tokió 2020

Elárverezte tokiói ezüstérmét, hogy megmentse egy beteg kisfiú életét

A lengyelek klasszis gerelyhajítója, Marija Andrejczyk jótékony célú árverésen bocsátotta áruba a tokiói olimpián nyert ezüstérmét.

2021.08.18 13:15MTI

A 25 éves atléta a befolyt összeget egy nyolc hónapos szívbeteg kisfiú amerikai műtétéjére ajánlotta fel.

"Nem kellett sokáig gondolkodnom. Ez az első adománygyűjtő akció, amiben részt vettem, és tudom, hogy ez egy jó ügy" - idézte az insidethegames.biz oldal a sportolót, akit 2018-ban csontrákkal kezeltek.

A medálért kiírt árverést végül a Zabka nevű lengyel élelmiszerlánc nyerte meg 500 ezer zlotys (38,5 millió forint) ajánlatával, ez éppen a harmada annak az összegnek, ami a Miloszka nevű kisfiú operációjához szükséges. A gyűjtés ugyanakkor jól halad, már a célösszeg több mint 90 százaléka összegyűlt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.