Olimpia-Tokió2020

Tokió 2020 - Németh Nándor nyolcadik 100 méter gyorson

Németh Nándor a nyolcadik helyen végzett a 100 méteres gyorsúszás csütörtöki döntőjében a tokiói olimpián.

2021.07.29 09:13MTI

A BVSC 21 éves sprintere ezúttal elmaradt a szerdai elődöntőben felállított 47.81 másodperces országos csúcsától, 48.10-zel csapott a célba.

"Időben jobbra számítottam. A román versenyzővel kicsit elaltattuk egymást, az első ötven méter lassú volt, de nem fogok panaszkodni, mert első olimpiámon döntőt úszhattam. Igazából egyedül a benyúlás bánt, mert rátettem egy felesleges tempót" - fogalmazott Németh, aki viccelődve megjegyezte, reményei szerint kifárasztotta a győztes amerikai Caeleb Dresselt a 100 méter pillangóra, ahol a 200 méter bajnokának, Milák Kristófnak a nagy ellenfele lesz.

Németh már a legjobb nyolc közé jutással hatalmas bravúrt hajtott végre, ugyanis a klasszikus számban legutóbb éppen Tokióban, az 1964-es játékokon volt magyar döntős, akkor Dobay Gyula hetedik lett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.