Olimpia

Peking 2022 - Hatalmas a túljelentkezés: közel egymillióan jelentkeztek önkéntesnek

Több mint 960 ezren jelentkeztek önkéntesnek a 2022-es pekingi téli olimpiára és paralimpiára.

2020.12.14 02:30MTI

Az ötkarikás témákban járatos insidethegames.biz arról számolt be, hogy a toborzás tavaly decemberben kezdődött, a havas-jeges játékokon közreműködni szándékozók 168 országot és régiót képviselnek. A pályázók 96 százaléka 35 év alatti, 85 százalékuk egyetemista. Az olimpia összesen 27 ezer, a paralimpia 12 ezer önkéntest igényel. A portál szerint az előkészületek a koronavírus-járvány közepette is rendben zajlanak Pekingben.

A 2022-es téli játékokat február 4-től 20-ig tartják a kínai fővárosban, majd a paralimpia következik március 4-től 13-ig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.