Atlétika

Tokió 2020 - Krizsán Xéniát meglepte a jó eredmény

Krizsán Xénia szerint elsősorban jó fizikai állapotának köszönhető, hogy egyéni csúcsot és olimpiai szintet ért el hétpróbában a hétvégi götzisi versenyen.

2019.05.27 23:30ma.hu

AZ MTK Budapest Eb-negyedik atlétája az MTI-nek hétfőn elmondta, úgy ment ki az ausztriai viadalra, hogy annak nincs tétje, jó gyakorlásnak fogta fel.

"Technikailag még nem voltam teljesen felkészülve, viszont fizikailag jó formában voltam, mert először sikerült sérülésmentesen végigcsinálni a tavaszi felkészülést" - nyilatkozott a 26 éves versenyző.

Hozzátette, tudta, ha nem kapkod és nyugodtan versenyez, akkor jó eredményt érhet el, de elsősorban a tízbe kerülésben gondolkodott.

"Kicsit meglepett, hogy harmadik lettem, de jólesett megverni olyanakot, akik előttem szoktam végezni, például a német Schäfert vagy a két amerikai lányt" - fogalmazott a tavalyi fedett vb-n ötödik többpróbázó.

Krizsán Xénia elmondta, a 6469 pontos új egyéni csúcsban "maradt még tartalék".

"A gáton például egyéni rekordot futottam, de a második gátba beleakadt a lábam. Igazából a szintén egyéni csúcsot jelentő 200 méter mellett a többi számban tudok még technikailag javulni" - hangsúlyozta. Jelezte, egy hónap múlva egy franciaországi versenyen indul, majd kis pihenő után elkezd egy második felkészülést, mivel a dohai világbajnokságra nem nyáron, hanem szeptember végén kerül sor.

Krizsán Xénia a súlylökő Márton Anita után a második magyar atléta, aki teljesítette a tokiói szintet.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.