Olimpia

Téli EYOF - Elődöntős a curlingcsapat

A második helyen zárta a csoportküzdelmeket, így elődöntős a magyar vegyes curlingcsapat a szarajevói téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF).

2019.02.14 18:34ma.hu

A csütörtöki versenynapon a Biró Blanka, Dobor Dia Regina, Szarvas Kristóf és Tatár Lőrinc Sebestyén alkotta csapat 8-4-re nyert a végső győzelemre is esélyes dánok ellen, és pénteken a másik csoport győztesével, a svájciakkal mérkőzik a fináléért - az EYOF honlapja alapján.

A női műkorcsolyázók között Láng Júlia a rövidprogram után a hetedik helyen állt, a csütörtöki kűrben azonban rontott, így végül 13. lett.

Az alpesi sízők óriás-műlesikló számában, illetve a sífutók sprintversenyében is a mezőny hátsó felében végeztek a magyarok.

A téli EYOF-okon Magyarország 17 érmet nyert, köztük nyolc aranyat. Szarajevóban eddig két rövidpályás gyorskorcsolyázó állhatott dobogóra: Talabos Attila 1500 méteren győzött, míg Bontovics Balázs 500 méteren harmadikként végzett.

A szarajevói versenyeket hétfőtől péntekig bonyolítják le. Magyarországot öt alpesi síző, négy-négy curlinges és rövidpályás gyorskorcsolyázó, három sífutó és egy műkorcsolyázó képviseli.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.