Olimpia

Téli EYOF - Láng Júlia hetedik a rövidprogram után

A női műkorcsolyázók szerdai rövidprogramja után Láng Júlia hetedik helyen áll a Szarajevóban zajló téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF).

2019.02.13 17:49ma.hu

Alpesi síben a női óriás-műlesiklást rendezték, melyben Hozmann Szonja, aki tavaly a phjongcshangi olimpián is szerepelt, 39., míg Majtényi Hanna 43. lett, Tóth Zita pedig az első futamban kiesett.

A Biró Blanka, Dobor Dia Regina, Szarvas Kristóf és Tatár Lőrinc Sebestyén alkotta vegyes curlingcsapat annak ellenére továbbra is versenyben van az elődöntőbe jutásért, hogy három győzelmet követően 7-2-re kikapott a százszázalékos brit együttestől. A magyarok 19 órától a csehek ellen javíthatnak.

A téli EYOF-okon Magyarország 17 érmet nyert, köztük nyolc aranyat. Szarajevóban eddig két rövidpályás gyorskorcsolyázó állhatott dobogóra: Talabos Attila 1500 méteren diadalmaskodott, míg Bontovics Balázs 500 méteren harmadikként zárt. A szarajevói versenyeket hétfőtől péntekig bonyolítják le. Magyarországot öt alpesi síző, négy-négy curlinges és rövidpályás gyorskorcsolyázó, három sífutó és egy műkorcsolyázó képviseli.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.