Per

Itt a bírósági ítélet Shane Tusup ügyében

Hosszú Katinka edző-férjét 135 ezer forint perköltség megfizetésére kötelezte a bíróság, valamint magánlevélben kell bocsánatot kérnie egykori kollégájától.

2018.03.08 12:55ma.hu
hirdetés

Mint ismeretes Shane Tusup szemtanúk szerint tavaly áprilisban a debreceni országos bajnokságon a medence mellett fenyegette és lökdöste feleségével közös klubja, az Iron Aquatics akkori skót edzőjét, Darren Wardot, amiért nem nevezte be a férfiváltót a versenyre.

"Te barom, ha még egyszer ilyet csinálsz, megöllek!" - ordította a jelenlévők szerint az amerikai. A klub később megvált a trénertől, aki jogi útra terelte az ügyet. A skót edző munkaügyi és személyiségi jogi pert indított.

A munkaügyi pert bíróságon kívül rendezték már a felek, és az edző végkielégítést kapott. A kirúgott edző azt kérte a bíróságtól, állapítsa meg, hogy Shane Tusup és az Iron Corporation megsértette a személyiségi - az emberi méltósághoz, becsülethez és jó hírnévhez fűződő - jogait, pénzt azonban nem követelt.

A szakember nehezményezte azt is, hogy szerinte valótlan tájékoztatást adott a sajtó számára Tusupék vállalkozása, amikor azt kommunikálták, azért nem folytatják a közös munkát, mert több ponton sem egyeztek a szakmai elképzeléseik. Ezért másodrendű vádlottként a kft. is szerepelt az ügyben.

A bíróság március 8-ai ítéletében Shane Tusupot 135 ezer forint perköltség megfizetésére kötelezte, eltiltotta őt a további jogsértéstől, és magánlevélben kell bocsánatot kérnie egykori kollégájától.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.