Téli olimpia

Phjongcshang 2018 - Jászapáti Petra döntős 1500 méteren

Jászapáti Petra némileg szerencsés körülmények között fináléba jutott a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1500 méteres versenyében a phjongcshangi téli olimpia szombati napján.

2018.02.17 13:01MTI

Az elődöntőben már könnyű futamot nem lehet kapni, a 19 éves szegedi sportoló ismét a hatszoros világbajnok Csoj Min Dzsonggal futott, továbbá a riválisok között volt a világbajnoki címvédő brit Elise Christie is, illetve két kínai és egy kanadai versenyző.

Jászapáti eleinte az utolsó, hatodik helyen korcsolyázott, kimaradt a pozíciós csatározásokból, csak követte az ellenfeleket. Egészen az utolsó körökig nem változtatott a taktikán, akkor viszont ritmust váltott és a negyedik helyre jött fel, ami önmagában kisdöntőt ért volna. Csakhogy az utolsó kanyarban Christie a kezével ráfogott kínai vetélytársa lábára, majd mindketten kicsúsztak a második pozícióért csatázva, így a magyar versenyző ölébe hullott a második helyért járó döntős szereplés Csoj mögött.

A zsűri végül kizárta Liu Shaolin Sándor brit párját, Li Csin-jüt pedig a fináléba juttatták, így Jászapátinak hat ellenfele lesz a 13.09 órakor kezdődő éremcsatában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.