Téli olimpia

Phjongcshang 2018 - Liu Shaolin negyeddöntős 1000 méteren

Liu Shaolin Sándor sikerrel vette a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyének keddi selejtezőjét a phjongcshangi téli olimpián, testvérét, Liu Shaoangot kizárták.

2018.02.13 12:21MTI
MTI/Czeglédi Zsolt

A minden távon junior világbajnok Liu Shaoang eleinte második helyen haladt futamában, aztán a japán Szakazume Rioszuke elment mellette. Az MTK sportolója nem kapkodott, hogy azonnal visszaszerezze a továbbjutáshoz szükséges második helyet. Néhány körrel később mégis kockázatos manőverbe kezdett és oldalról nekikorcsolyázott riválisának, aki ettől elesett. A futam után a bírók kizárták a magyar gyorskorcsolyázót, aki az előző idényben megnyerte a táv világkupáját.

Bátyja, a szám idénybeli vk-győztese második helyen fordult futamában az első kanyarba, de már az első kör után élre állt, azonban az orosz Pavel Szitnyikov visszavette a vezető pozíciót. Amikor a szintén MTK-s magyar újra előzésre szánta el magát, az orosz kézzel-lábbal tolta befelé riválisát, hogy ne tudja bevenni a kanyart. Végül csak Liu Shaolin maradt állva, de a futamot biztonsági okokból - hárman egyszerre estek el - megállították, az oroszt pedig kizárták.

Másodjára az első néhány körben a magyar, aztán a lett Roberto Pukitis vezetett. Liu Shaolin a táv harmada után ismét élre állt, onnantól pedig már csak a hátát nézték a riválisai. Pukitis másodikként szintén továbblépett, míg kisebb meglepetésre az amerikai JR Celski búcsúzott.

A program a női 500 méter elődöntőjével folytatódik, aztán a férfi 5000 méteres váltó elődöntői, végül a női 500 méter fináléi következnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.