Téli olimpia

Phjongcshang 2018 - Megvan az első doppingeset

A japán rövid pályás gyorskorcsolyázó, Szaito Kej az első, akit pozitív doppingteszt miatt hazaküldtek a phjongcshangi téli olimpiáról.

2018.02.13 11:16MTI

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) keddi közlése szerint a 21 éves sportoló, aki a japán váltó tartalékversenyzője, egy versenyen kívüli doppingellenőrzésen akadt fent még az olimpia előtt.

A gyorskorcsolyázót - akinek szervezetében acetazolamidot mutattak ki - ideiglenesen felfüggesztették, s hazaküldték az olimpiai faluból.

Japán résztvevő még soha nem bukott meg doppingvizsgálaton téli olimpián. Szaito eltiltásának hosszáról az ötkarikás verseny után döntenek. A következő nyári játékoknak Tokió lesz a házigazdája 2020-ban, s Japán - szapporói központtal - pályázni szeretne a 2026-os téli rendezésre is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.