Phjongcshang 2018

Egy éve még az életéért küzdött, most bronzérmet nyert az olimpián

Mark McMorris 11 hónappal ezelőtt még félholtan feküdt a a kórházban, most pedig elképesztő teljesítményt nyújtott a téli olimpián.

2018.02.12 11:30ma.hu

A fiatal kanadai egy síterepen szenvedett súlyos balesetet, fának ütközött. Megrepedt a lépe, több bordája eltört és összeomlott a bal tüdeje. 11 hónappal ezelőtt még félholtan feküdt a kórházban.

"Biztos voltam benne, hogy meg fogok halni” – mesélte a CNN-nek a 24 éves sportoló.

Szinte hihetetlen, de súlyos sérüléseiből olyan gyorsan felépült, hogy tavaly novemberben már versenyezhetett is, így szerezte meg a phjongcshangi indulás jogát.

Vasárnap hatalmasat versenyzett a férfi hódeszkások slopestyle-versenyében, végül harmadik helyen zárt, bronzérmet szerezve.

Eredmények (az olimpia honlapjáról):
hódeszka, férfi slopestyle, olimpiai bajnok:
Redmond Gerard (Egyesült Államok) 87,16 pont
2. Max Parrot (Kanada) 86,00
3. Mark McMorris (Kanada) 85,20

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.