Téli olimpia

Megvan a téli olimpia első aranyérmese

A svéd Charlotte Kalla nyerte a phjongcshangi téli olimpia első aranyérmét, mivel szombaton győzött a női sífutók 15 kilométeres versenyében.

2018.02.10 09:42MTI

A mezőny nagy része sokáig együtt haladt, a címvédő, hatszoros olimpiai bajnok norvég Marit Björgen öt kilométer után váltott tempót, így a léccserére már csak egy szűkebb, nagyjából húszfős élboly maradt együtt.

Forrás: MTI/EPA/Dzson Hon Kjun

A szabadstílusú résztávban már a svéd Charlotte Kalla diktálta az iramot, 2,5 kilométerrel a cél előtt "robbantott", s a tempóváltás után senki nem tudott vele lépést tartani, így összességében simán nyerte meg pályafutása harmadik olimpiai aranyérmét.

A dobogó második fokára Björgen állhatott fel, míg a bronzérmet a finn Krista Pärmäkoski szerezte meg.

Az indulóknak 7,5 km-t klasszikus, 7,5 km-t pedig szabadstílusban kellett síelniük. Magyar versenyző ebben a számban nem indult.

Sífutás, női 15 km-es tömegrajtos verseny
1. Charlotte Kalla (Svédország) 40:44.9 perc
2. Marit Björgen (Norvégia) 7.8 másodperc hátrány
3. Krista Pärmäkoski (Finnország) 10.1 mp h.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.