Paralimpia 2016

Remek bemutatkozás parakajakban, négy magyar negyeddöntős vívásban

Remekül mutatkoztak be szerdán a magyar versenyzők a parakajak paralimpiai debütálásán, a Rio de Janeiró-i Rodrigo de Freitas Lagúnában.

2016.09.14 16:38MTI

Váczi Anita és Suba Róbert a legsérültebbek kategóriájában, KL1-ben versenyez. Előbbi a harmadik helyen ért célba az előfutamában, majd a középfutamát megnyerte, így készülhet a csütörtöki döntőre. Az idei moszkvai Európa-bajnokság kétszeres aranyérmese, Suba megspórolta magának a középfutamot, miután első pályáján a második lett brit riválisa mögött, s ez a helyezés egyből finálét ért.

KL2-ben Varga Katalin és Rozbora András egyformán negyedik hellyel kezdett, majd előbbi a második, utóbbi pedig a harmadik helyen ért célba középfutamában, s ez mindkettőjüknek döntős szereplést jelent.

A finálékat csütörtökön, magyar idő szerint 14 órától rendezik.

A kerekesszékes vívóknál a tőr egyéni verseny zajlik a Karióka 3-as arénában.

A kedden párbajtőrben negyedik Krajnyák Zsuzsanna három győzelmet aratott a csoportjában, kétszer pedig kikapott, így továbblépett a negyeddöntőbe, akárcsak az A sérültségi kategória másik magyarja, Hajmási Éva, akinek három vereség mellett két siker is elég volt a továbbjutáshoz. Mindkét magyar hongkongi ellenféllel vív majd a legjobb nyolc között, s ha győznek, egymással találkoznak az elődöntőben.

A hétfőn kardban ezüstérmes Osváth Richárd (A) Krajnyákhoz hasonlóan 3/2-es győzelmi mérleggel zárta a csoportszakaszt, s a negyeddöntőben a lengyel Michal Nalewajekkel csap majd össze.

Dani Gyöngyi (B) kétszer nyert és háromszor kikapott, de a negatív mérleg ellenére ő is ott van a legjobb nyolc között, ahol egy kínai rivális vár rá.

Úszásban egyedül Adámi Zsanett (S3) volt érdekelt a hetedik versenynapon, ő 50 méter mellen indult, s az előfutamában 1:31.45 perccel nyolcadikként zárva összesítésben a 14. helyen végzett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.