Paralimpia 2016

Boronkay Péter élete formájában érzi magát

Élete formájában érzi magát Boronkay Péter, aki szeretne jó eredményt elérni szombati versenyén a riói paralimpián. A paratriatlon most először szerepel a játékok programjában és a kecskeméti sportoló első magyarként indul.

2016.09.07 10:50MTI
MTI/Koszticsák Szilárd

"A Copacabanán lesz az úszás, a kerékpározás és a futás is. Ami az edzéseket illeti, azt itt a faluban elég jól meg tudom oldani, itt futok, 10-15 percnyi sétára pedig van egy klassz mobil uszoda - nyilatkozott a paralimpiai faluban az MTI-nek a kétszeres világ- és négyszeres Európa-bajnok Boronkay. - A kerékpáros edzést ugyanakkor egyelőre kizárólag görgővel tudom elvégezni, azt hoztunk otthonról. Hétfőn elszakadt a láncom, így két nap kimaradt, lett egy defektem is, ráadásul eltört a szemüvegem is, sok minden összejött, és eleve egy bölcsességfog-húzás után jöttem ki, úgyhogy ilyen előzmények után a verseny már csak jó lehet."

Korábban úgy volt, hogy az Agria AKTK Bátrofi Team paratriatlonistája nem lehet ott Rióban, ám az egyik kvótát szerzett versenyző végül visszamondta a szereplést, így mégis megnyílt előtte az út Brazília felé.

"Július végén tudtam meg, hogy jöhetek, előtte más versenyekre készültem, de aztán ez lett az idei fő viadal. - fogalmazott. - Bízom benne, hogy jó helyezéssel tudok hazamenni. Tizenegyedikként jutottam ki, ennyien vagyunk a kategóriámban, s a cél az, hogy mindenképpen előrébb lépjek."

Mint mondta, szerencsés helyzetben van, mert tavaly már volt itt a tesztversenyen, ugyanezen a pályán mentek, így ismeri a körülményeket.

"Szeretném megjavítani az akkori időmet" - nyilatkozott a csonka bal karral született, 35 éves sportoló.

A triatlonosok sprint távon versenyeznek, azaz 750 métert úsznak, 20 kilométert kerékpároznak és végül 5 kilométert futnak. A bolyozás tiltott, tehát nem használhatják ki egymás szélárnyékát.

"A futásomon tudtam javítani az elmúlt időszakban, az úszásban viszont van elmaradásom. A nyár elején volt egy komoly magánéleti problémám, eléggé lefogytam, s az úszáson éreztem, hogy elég sok erőt is vesztettem emiatt. A futásom viszont javult. Életem formájában vagyok, s megvan a kellő rutinom és tapasztalatom ahhoz, hogy egy jót tudjak itt versenyezni" - nyilatkozott Boronkay Péter.

A magyar sportoló szombaton, magyar idő szerint 15 órakor kezdi meg versenyét Rióban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.