Rio 2016

Tizenegyesekkel végre Brazíliáé lett a fociarany

A házigazda Brazília története során először nyerte meg az olimpiai futballtornát.

2016.08.21 09:49MTI
FB official

Bombagóllal szerzett vezetést szabadrúgásból Neymar, Meyer a 2. félidőben egyenlített. A drámai büntetőpárbaj az 5. sorozatban dőlt el, a németektől a Fidzsinek ötöst berámoló Nils Petersen kihagyta, Neymar viszont berúgta a büntetőt. Brazília története során először nyerte meg az olimpiai futballtornát.

A világbajnokságokat tekintve öt diadalával rekorder Brazília először diadalmaskodott ötkarikás játékokon. A találkozó első gólját az FC Barcelona túlkoros klasszisa, Neymar rúgta meseszép szabadrúgásból a 26. percben. A németek az 59. percben Max Meyer révén egyenlítettek. A büntetőpárbajban mindössze egyetlen német, a torna gólkirálya, Nils Petersen az ötödik körben hibázott.

A mindent eldöntő 11-est pedig Neymar rúgta be, akinek így a londoni ezüst után másodjára sikerült győzelemre vezetnie csapatát az olimpián.

Férfi labdarúgótorna, döntő: Brazília –­ Németország 1-1, h.u. tizenegyesekkel: 5-4 (1-0, 1-1, 1-1) G.: Neymar (26.), ill. M. Meyer (59.) Brazília: Weverton – Zeca, Rodrigo Caio, Marquinhos, Douglas Santos –­ Renato Augusto, Walace – Luan, Gabriel Barbosa, Gabriel Jesus, Neymar Németország: Horn – Klostermann, Ginter, Suele – Toljan, S. Bender, Meyer, Brandt, L. Bender, Gnabry – Selke

A férfi labdarúgótorna végeredménye: 1. Brazília, 2. Németország, 3. Nigéria, 4. Honduras, 5. Dél-Korea, 6. Portugália, 7. Kolumbia, 8. Dánia, 9. Mexikó, 10. Japán, 11. Argentína, 12. Irak, 13. Dél-Afrikai Köztársaság, 14. Algéria, 15. Svédország, 16. Fidzsi

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.