Rio 2016

Beteg kisfiú életét mentené meg egy riói érmes lengyel

A riói olimpián férfi diszkoszvetésben második lengyel Piotr Malachowski elárverezi ezüstérmét, hogy segítsen egy beteg kisgyermeknek.

2016.08.20 14:05MTI

A bevételből a ritka rákbetegségben szenvedő hároméves kisfiút, Olek Szymanskit támogatja az atléta. "Én az aranyéremért harcoltam, de ez a harc fontosabb" - írta egy közösségi oldalon a 33 éves Malachowski. A világbajnok diszkoszvető hozzátette, egy "fantasztikus fiatalember" gyógyuláshoz szeretne hozzájárulni, s a fiú egyetlen esélye a gyógyulásra egy New York-i terápia.

Pénteken a legmagasabb ajánlat 6000 dollár (kb. 1,6 millió forint) volt az éremért. Korábban egy lengyel alapítvány közölte, hogy a 126 ezer dolláros (kb. 35 millió forint) kezelés egyharmadát finanszírozza.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.