Rio 2016

Az élcsoportban végeztek a magyarok úszásban a női öttusaversenyben

A várakozásnak megfelelően jól szerepeltek a magyar indulók úszásban a riói olimpia női öttusaversenyében: Kovács Sarolta a harmadik, Földházi Zsófia pedig a hatodik legjobb időt érte el a 36 fős mezőnyben.

2016.08.19 18:46MTI
hirdetés

A 200 méteres úszást Deodoro központ nyitott 50 méteres medencéjében - melyet a gyeplabdastadion mellett alakítottak ki - hat futamban rendezték meg szikrázó napsütésben. A magyarok a leggyorsabbakat felvonultató hatodikba kerültek egymás mellé a 2-es és a 3-as pályára. Utóbbin Kovács (2:09.02 perc) jó hajrával zárkózott fel a harmadik helyre az orosz Gulnaz Gubajdullina (2:07.94) és a francia Elodie Clouvel (2:08.62) mögé. Földházi (2:12.05) ötödikként csapott a célba, megelőzve a litván Ieva Serapinaitét (2:14.43), de az előző futamból a kazah Jelena Potapenko (2:11.52) gyorsabb volt nála.

"Jól úsztak, ahogyan azt vártuk tőlük" - értékelt tömören Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány.

A magyarok az eredményes úszással javítottak helyzetükön, de a két szám utáni összesítés még nem készült el, mivel a bónuszvívás csak ezután, 19 órakor következik, s csak azzal zárul le a vívás.

Kovács a csütörtöki körvívást - melyben mindenki mindenkivel mérkőzik - a 15. helyen zárta 17 győzelemmel és 18 vereséggel, míg Földházi 33. lett 11/24-gyel. Akkor egy győzelem hat pontot ért, míg a bónuszban - melyet már a lovaglásnak és a lövészettel kombinált futásnak is helyet adó Deodoro Stadionban rendeznek - egy pont jár a győzelemért. A csütörtöki vívásban utolsó helyezett kezd az utolsó előttivel, a győztes maradhat a páston, majd következik a 34. helyezett, és így folytatódik az elsőig.

Az előző olimpián még nem ez a lebonyolítási rendszer volt érvényben, a más versenyeken már tesztelt új szisztéma célja, hogy a stadionban helyet foglalók minél többet egy helyről lássanak, ugyanakkor ne kelljen a csaknem háromórás körvívást ott végigülniük. A cél az, hogy majd a mobilmedence is bekerüljön a stadionba.

A pénteki versenyben a bónuszvívást 20.30-kor követi a lovaglás, majd 23 órakor a kombinált szám.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.