Rio 2016

B döntős a férfi kajaknégyes

Az 1000 méteres magyar férfi kajaknégyes az ötödik helyen végzett pénteki középfutamában, így szombaton a B döntőben szállhat majd vízre.

2016.08.19 16:02MTI

A Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin, Kugler Attila, Somorácz Tamás összeállítású hajó harcolt a legjobb nyolc közé jutást érő harmadik helyért az egyre erősödő, néha szinte viharos szélben, de a hajrát nem bírta. A kvartett 250 méternél a negyedik helyen haladt, aztán féltávnál sikerült feljönnie a finálét érő harmadik helyre a portugálok és az ausztrálok mögé. De a táv második felében visszacsúszott a magyar hajó, s végül csak ötödik lett. Ebből a futamból Ausztrália, Portugália és Szerbia került az A döntőbe, s még a kazah négyes is Hufnágelék előtt ért célba.

"Belülről teljesen egységesnek éreztem, már amennyire ilyen vízen egységes lehet egy négyes" - mondta a vezérevezős Hufnágel Tibor a futam után. - "Kívülről lehet, hogy nem úgy tűnt, de belül tényleg nagyon rossz volt. Mintha egy hullámvasúton ültünk volna, egyszer fent, egyszer lent. Én dunai gyerek vagyok, de ilyen vízen még nem versenyeztem, az biztos."

A futamból az első három hajó jutott az A döntőbe.

Hufnágel és Ceiner csütörtökön párosban a hetedik helyen végzett a fináléban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.