Rio 2016

Molnár Péter nem jutott be a legjobb nyolc közé

A kajakos Molnár Péter a hatodik helyen végzett középfutamában 200 méter egyesben, s ezzel a B döntőbe jutott a riói olimpián.

2016.08.19 15:20MTI
MTI/Kovács Tamás

A Budapest Honvéd 30 éves sportolója - aki csütörtökön, párosban negyedikként zárt Tótka Sándorral - 2008-ban és 2011-ben Európa-bajnoki ezüstérmes volt ebben a számban, de az utóbbi időben inkább a párosra helyezte a hangsúlyt.

Molnár ezúttal sem rajtolt jól, akárcsak az előfutamban, de ellentétben ottani teljesítményével, most a pálya második fele sem sikerült a szeles, hullámos pályán. A finalista helyeken célba érkezőktől tisztán elmaradt, a futamot ismét a világbajnoki második francia Maxime Beaumont nyerte. A magyar kajakos tőle csaknem egy másodperccel kapott ki, de a negyediktől is fél másodperccel elmaradt.

"Csalódott nem vagyok, sokkal inkább dühös" - kezdte értékelését Molnár. - "Tudom, hogy mindenkinek ugyanolyanok a körülmények, ez nem is kifogás, de borzalmas ilyen vízen kajakozni, ráadásul egy-két percig kellett állni a rajtgépben."

A 30 éves sportoló mindehhez azt is hozzátette, hogy nem tudta kikajakozni magából, ami benne van. Ugyanakkor azt is elismerte, hogy a párosra koncentrált, az volt a fontos, az egyesre szinte nem is készült külön.

A futamból az első négy jutott az A döntőbe, a többiek szombaton a B fináléban fejezik be szereplésüket.

Molnár Péter a riói játékok kezdete előtt három nappal került be az olimpiai csapatba Tótka Sándorral együtt a doppinggyanúba keveredett Horváth Bence és Szomolányi Máté helyett.

később: középfutamok:
15.21 (10.21), férfi C-2 1000 m, Vasbányai Henrik, Mike Róbert
15.51 (10.51), férfi K-4 1000 m, Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin, Kugler Attila, Somorácz Tamás

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.