Rio 2016

Hetedik lett a Hufnágel, Ceiner kajakos duó

A hetedik helyen végzett a Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin kajakos duó 1000 méteren a riói olimpián.

2016.08.18 15:35MTI
MTI Kovács Tamás

A csütörtöki döntőben a rajtnál a mezőny nagy része gyorsabb volt a szinte teljesen megtelt lelátótól legmesszebb, az 1-es pályán evező magyar egységnél, amely a táv nagy részében az olaszokkal és a szlovákokkal vívott külön harcot. Az ebben a számban 2013-ban és 2014-ben U23-as világbajnokságot nyert honvédos kettős 250, 500 és 750 méternél is a nyolcadik helyen lapátolt, de megindítva hajóját a hajrában a szlovák egységet meg tudta előzni.

Hufnágel eredetileg Dombvári Bencével indult volna a játékokon, de miután megnyerték a hazai válogatót, kiderült, hogy Dombvári doppingtesztje pozitív lett, így Ceiner került a hajóba. Hufnágel és Ceiner tagja az 1000 méteren induló négyesnek is.

Győzött a tavaly világbajnok és végig az élen haladó Max Rendschmidt, Marcus Gross német duó. Ebben a számban a Dombi Rudolf, Kökény Roland páros volt a címvédő.

"Az elsődleges cél az volt, hogy a döntőbe bejussunk, ezt tegnap sikerült teljesíteni" - nyilatkozott Ceiner Benjámin. - "Úgy szerettünk volna kiszállni a hajóból, hogy ne maradjon bennünk több, szerintem ez is sikerült."

"Fájt a döntő - mondta Hufnágel Tibor. - Erre számítottunk az elő- és középfutam alapján, nagyjából erre a helyre vártuk magunkat" - tette hozzá, jelezve, nem jelentett plusz terhet számukra, hogy egy olimpiai döntőben indulnak:

"Ugyanúgy hajtani kell. Nem hegedülni jöttünk, vagy gitározni, hanem kajakozni."

A páros jövőjére vonatkozó kérdésre Hufnágel úgy válaszolt: "folytatjuk".

"Ha jó formában leszünk tavasszal, akkor miért ne mennénk tovább, semmi akadálya ennek" - fogalmazott Ceiner Benjámin.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.