Rio 2016

Bor Barna nyolcaddöntős

Bor Barna megnyerte első mérkőzését, ezzel nyolcaddöntőbe jutott a Rio de Janeiró-i olimpia cselgáncstornáján.

2016.08.12 15:28MTI
MTI/Kovács Tamás

A háromszoros Európa-bajnoki ezüstérmes magyar dzsúdós a vb-harmadik és tízszeres Afrika-bajnok tunéziai Faicel Dzsaballahhal találkozott az első körben, akit eddig háromszor legyőzött, kétszer pedig kikapott tőle. A hatodik meccset egy leszorításra kapott ipponnal Bor nyerte.

Az első két perc fogáskereséssel telt, de a 2011-ben világbajnoki ezüstérmes Bor volt az aktívabb, így Dzsaballahot megintette a mérkőzésvezető.

A folytatásban az Atomerőmű dzsúdósa befogta a 2013-ban vb-harmadik ellenfele karját, és földre vitte, amiért jukót kapott, majd egy akciót megkontrázva leszorította Dzsaballahot, így ipponnal ért véget az összecsapás.

"Bíztam magamban, és ez a legfontosabb. Szerencsére rá tudtam erőltetni ezt az előre menős taktikámat, és egyszerűen felőröltem" - értékelt a 29 éves magyar cselgáncsozó. Következő ellenfele a Pánamerikai Játékokon négyszer bronzérmes kubai Alex Garcia Mendoza lesz, akit megvert eddigi két meccsükön.

MTI/Kovács Tamás


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.