Rio 2016

Megnyílt a terrorelhárítási központ Rióban

Az ötkarikás játékok alatt 55 ország 250 szakértője dolgozik majd itt, köztük az Interpol, az Ameripol és az Europol munkatársai.

2016.08.03 08:52MTI

Hivatalosan megnyitott a pénteken kezdődő olimpiai játékok helyszínén, Rio de Janeiróban a terrorelhárítási központ.

Az ötkarikás játékok alatt 55 ország 250 szakértője dolgozik majd itt, köztük az Interpol, az Ameripol és az Europol munkatársai.

“A feladat az, hogy a bűnözés és a terrorizmus minden formája ellen harcoljunk” – jelentette ki Alexander de Moraes brazil igazságügyi miniszter.

Bár az iszlám radikalizmus és terrorizmus eddig elkerülte Dél-Amerikát, a riói olimpián 85 ezer fős biztonsági személyzet ügyel majd a sportolókra és a nézőkre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.