Rio 2016

Rajtra kész a magyar olimpikonok egészségügyi stábja

Felállt a teljes központi egészségügyi szolgálat, mely mindennap 24 órás orvosi ügyeletet tart.

2016.08.02 13:21MTI

Rajtra kész a magyarok egészségügyi stábja a pénteken kezdődő riói olimpián.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapján Fábián László csapatvezető közölte: felállt a teljes központi egészségügyi szolgálat, mely mindennap 24 órás orvosi ügyeletet tart. Ezenkívül gyógytorna, fizikoterápia és masszáslehetőség is várja a magyar sportolókat a csapat szálláshelyén. A csapatvezető felhívta a figyelmet a holléti nyilvántartás pontos vezetésére is. A küldöttség 12 kerékpárt hozott az olimpiai falun belüli közlekedésre.

Csütörtökön, magyar idő szerint 19.30-kor lesz a magyar csapat ünnepélyes fogadása, a nemzeti zászló felvonása. Pénteken ugyanekkor nyitják meg a Magyar Házat Áder János köztársasági elnök és Borkai Zsolt MOB-elnök részvételével.

A MOB-tájékoztatás kitér arra, hogy az asztaliteniszezők számára szokatlan az asztalok türkiz színe és a csarnok zöld talaja, de még van idő ezt megszokni. Az evezősök a nagy szél miatt hétfőn délelőtt még nem edzhettek a pályán, így mindannyian szárazföldi tréning keretében ergométereztek. A kora esti órákban a Juhász Adrián, Simon Béla duó már vízi edzést is végzett.

A lövészek a pihenőtermükben lévő nagy zsúfoltságra panaszkodtak. A tornászoknál Hidvégi Vid három gyakorlatot mutatott be lovon, Kovács Zsófia pedig mind a négy szeren edzett.

Az úszók kétszer is tréningeztek. Délelőtt az úszás után masszírozás és pihenés volt a program, este a döntők idejében edzettek a magyar versenyzők.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.