Rio 2016

Megérkezett Rio de Janeiro államba az olimpiai láng

A láng április 21-én lobbant fel a játékok szülőhelyén, a görögországi Olümpiában. A fáklya május 3-án érkezett meg Brazíliába.

2016.07.30 14:11MTI

Megérkezett a Rio de Janeiro államban lévő Paratyba az olimpiai láng - adta hírül a Nemzetközi Olimpiai Bizottság hivatalos honlapja.

Mintegy 150 fáklyavivő futott a lánggal Sao José dos Campostól, a paravilágbajnok sprinter, Veronica Hipólito is köztük volt. Az esemény egybeesett a város 249. évfordulójának megünneplésével, mely a település parkjában lévő olimpiai üst meggyújtásával és Maria Rita énekesnő koncertjével ért véget.

A láng április 21-én lobbant fel a játékok szülőhelyén, a görögországi Olümpiában. A fáklya május 3-án érkezett meg Brazíliába, hogy - miként 80 éve minden olimpia előtt - megkezdje 90 napos útját. Az olimpiai láng Brazíliában 36 ezer kilométert tesz meg, 329 várost érint, a váltóban 12 ezer futó vesz részt, míg végül a fáklya jövő pénteken megérkezik az olimpia megnyitójára, a Maracana Stadionba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.