Olimpia

Rio 2016 - A helyszínen készül a magyar vitorláscsapat

A helyszínen, Rióban készül az augusztus 5-én kezdődő olimpiára a magyar vitorlázó csapat, Berecz Zsombor, Vadnai Benjamin és Érdi Mária, akiktől többségében pozitív híreket kapott a magyar szövetség.

2016.07.14 01:30MTI

"Mindenki jól van, három külön csoportban készülnek a játékokra. Szokniuk kell a kinti körülményeket, a speciális áramlásokat, hogy augusztusban a lehető legjobbat hozzák ki magukból." - mondta Brencsán Ábel, a Magyar Vitorlás Szövetség versenysport-menedzsere az MVSZ közleményében. - "Külön megemlítendő, hogy mindhárom hajóosztályban erős nemzetközi mezőny van kint."

Az előzetes információkkal ellentétben nem annyira szennyezett a víz, mint ahogy az korábban a nemzetközi sajtóban megjelent.

"Sokkal rosszabbra számítottam. Simán vitorlázható, és az időjárás is tökéletes. Néha lehet látni egy-két szemetet, de nem vészes." - fogalmazott Vadnai Benjamin, aki Laser Standardban indul Rióban. - "A mezőny, amelyben vitorlázom, hasonló az olimpiaihoz. A cél, hogy tartani tudjam a tempót, és a sebességem is elég jó legyen." - tette hozzá.

Berecz Zsombor Finndingiben, Érdi Mária pedig Laser Radialban áll rajthoz a játékokon.

Az olimpián induló magyar vitorlázókat július 22-én búcsúztatják Balatonfüreden.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.