Kvóta

Rio 2016 - Három magyar triatlonos indul az olimpián

A magyar szövetség számítása szerint három magyar triatlonos végzett kvótát érő helyen a sportág olimpiai kvalifikációs ranglistáján, eszerint a férfiaknál ifj. Faldum Gábor, míg a nőknél Vanek Margit és Kovács Zsófia indulhat a riói ötkarikás játékokon.

2016.05.15 03:26MTI

Kovács második olimpiájára készülhet, négy éve a sportág egyetlen magyar indulójaként az 51. helyen végzett Londonban. Ifj. Faldum Gábor és az aquatlonban 2010-ben világbajnok Vanek Margit először szerepel majd ötkarikás játékokon.

A triatlonosok kétéves kvalifikációs időszaka szombaton a jokohamai világbajnoki futammal zárult, melyen Tóth Tamás 33., Kovács Zsófia pedig 41. lett.

A hivatalos ranglistát a tervek szerint vasárnap teszik közzé. A magyarok számítása szerint Tóth éppen lemaradt a kvótás helyekről, így ő még reménykedhet abban, hogy valaki visszamondja az indulást, vagy esetleg szabadkártyát kap. Erről elvileg jövő péntekig kell döntenie a nemzetközi szövetségnek (ITU). Négy éve Vanek Margit volt elsőszámú tartalék az olimpián, de végül nem lett résztvevő.

Rio de Janeiróban a Copacabanán rendezik az ötkarikás triatlonversenyt. A férfiak augusztus 18-án, míg a nők 20-án küzdenek meg az érmekért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.