Atlétika

Paralimpia 2016 - Újabb három kvóta a magyar csapatnak

Három atléta is indulhat a szeptemberi, riói paralimpián, így magyar paralimpiai csapat már 27 kvótával rendelkezik.

2016.05.11 10:32MTI

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) szerdai tájékoztatása szerint a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) három kvótát ítélt meg a magyar atlétikai parasportolóknak, de további szabadkártyák igénylésére is van lehetőség. Schiller-Kertész Judit szövetségi kapitány egyelőre csak két sportolót jelölt: Biacsi Ilonát, aki a legutóbbi, londoni paralimpián 1500 méteren bronzérmet nyert és Csontos Piroskát, aki a 400 méteren jelenleg a világranglista ötödik helyén áll és a legutóbbi, dohai világbajnokságon negyedik volt. A harmadik riói indulóra a szövetségi kapitány a június 9. és 16. közötti, olaszországi világbajnokság után tesz javaslatot.

Az atlétika a nyolcadik sportág, amelyben lesznek magyarok a szeptember 7. és 18. között sorra kerülő paralimpián: úszásban 10, asztaliteniszben 6, atlétikában 3, erőemelésben, cselgáncsban és sportlövészetben 2-2, kajak-kenuban és kerékpársportban pedig 1-1 versenyző indulhat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.