Olimpia

Négy év múlva magyar játékost indítana az olimpián a profi golfozók szövetsége

A legfontosabb célja a Profi Golf Sportági Szövetségnek, hogy magyar játékost indítson a 2020-as vagy a 2024-es olimpián.

2016.05.03 10:58MTI

Nagy Csaba elnök a szövetség keddi sajtótájékoztatóján elmondta, a szervezet - amelyet tavaly januárban hoztak létre - idei terveiben szerepel, hogy a profi játékosok számára profi körülményeket teremtsen, megfelelő versenyeztetéssel. Hozzátette, az elképzelésük szerint a Magyar Golf Szövetség a megfelelő utánpótlást biztosítaná.

Makszin Áron főtitkár kiemelte, a szervezet azért is jött létre, mert azokban az országokban, amelyekben magas szinten űzik a sportágat, a profikat tömörítő szövetség külön működik. Jelezte, hogy szeretnének a jövőben rangos nemzetközi versenyeket Magyarországra hozni, az edzőképzés által bővíteni kívánják a hazai szakemberek táborát és be akarnak kerülni a Nemzetközi Profi Golf Szövetség (PGA) európai szervezetébe is.

Idén a profi válogatott hat játékosból áll, Hahn Roland, Lugosi Tamás, Lugosi Balázs, Palanszki Benjamin, Eiring Kristóf és Petkovics Bálint képviseli a magyar színeket a versenyeken.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.