Torna

Rio 2016 - Hidvégi bronzérmes a tesztverseny lólengés döntőjében

Nem volt boldog, amikor leugrott a szerről, mert tudta, hogy rontott a végén.

2016.04.19 08:24MTI

Hidvégi Vid bronzérmes lett a tornászok riói tesztversenyén lólengésben.

A 2012-es londoni játékok nyolcadik helyezettje a selejtezőből ötödikként jutott be a magyar idő szerint kedd hajnali fináléba, ahol utolsónak szólították. A 6,6 pontból induló gyakorlatát mutatta be, amely egészen a leugrásig jól sikerült, ott azonban hibázott, e miatt kiinduló pontszáma is kevesebb lett (6,2). Végül 14,70 pontot kapott, ami bronzérmet jelentett számára.

A tornász a magyar szövetség tájékoztatása szerint nem volt boldog, amikor leugrott a szerről, mert tudta, hogy rontott a végén.

"Bevallom őszintén, nem is számítottam rá, hogy érmes leszek, így nem is figyeltem a kivetítőn a pontszámot. Edzőmtől tudtam meg, hogy meglett a bronz, amelynek természetesen nagyon örülök, az persze kicsit bosszant, hogy nem lett hibátlan a gyakorlat" - mondta Hidvégi.

Hozzátette: a kvótaszerző tesztverseny végére eléggé elfáradt, sokat kivett belőle fizikailag és mentálisan is. Ezzel együtt nagyon örül a harmadik helynek, mert a világversenyeken negyedik vagy ötödik helyen végzett az elmúlt időszakban.

A Rio de Janeiróban rendezett tesztversenyen Hidvégi Vid és Kardos Botond is olimpiai kvótát érő helyen végzett, de a szabályok szerint csak egyikük lehet majd ott a nyári játékokon. Ugyanez vonatkozik Kovács Zsófiára és Makra Noémire is, közülük is csak egy utazhat majd az augusztusi ötkarikás játékokra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.