Kajak-kenu

Rio 2016 - Kovács Katalin egyesben és párosban készül a válogatókra

A háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Kovács Katalin egyesben és Csipes Tamarával párosban is rajthoz áll majd a hazai válogatóversenyeken, s feltett szándéka, hogy bekerüljön a riói játékokra utazó magyar küldöttségbe.

2016.03.19 00:30MTI
hirdetés

A 31-szeres világbajnok versenyző kislánya megszületése után tavaly ült vissza a hajóba, s ugyan 2015-ben nem jutott ki a vb-re, idén edzőjével, Csipes Ferenccel a célja, hogy újra a csapatba kerüljön.

Csipes Tamarával öt éve már versenyeztek együtt, s Kovács Katalin most úgy érzi, ez az egység újra eredményes lehet.

"2011-ben eveztünk együtt Tamival, s most két hete mind a ketten úgy szálltunk ki a hajóból, hogy sokkal jobb volt érzésre, mint akkor, amikor korábban így összeültünk." - nyilatkozott az M1 aktuális csatornának a sevillai edzőtáborban a Honvéd kajakosa.

Egyesben Kovács Katalin egy vadonatúj hajóval indul az idén, amelyet kifejezetten a riói körülményekhez fejlesztettek ki. Hüttner Csaba utánpótlás vezetőedző szerint a tapasztalt versenyző könnyen megszokja majd az új eszközt.

"Direkt a riói olimpiára tervezték, az a lényege ennek a hajónak, hogy stabilabb a vízen és azokat a hullámokat, amik ott előfordulhatnak, ez kiküszöböli." - mondta Hüttner, a sevillai edzőtáborozás irányítója.

Az olimpiára a hazai válogatóversenyeken keresztül vezet az út, az első ilyen versenyt május közepén rendezik Szegeden. Magyarországnak jelenleg öt női kajakos kvótája van, a tavasz folyamán még egy gyűjthető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.