Rio 2016

Kökény Roland az utolsó nagy dobásra készül

Elsősorban ismét 1000 méter párosban szeretne kijutni a riói olimpiára Kökény Roland. A Londonban Dombi Rudolffal aranyérmes kajakosnak egyelőre nincs partnere, ezért arra készül, hogy az első válogatón egyesben szerepel jól.

2016.03.17 11:28MTI

A 41 éves versenyző jelenleg Sevillában készül, edzője szerint kiváló formában van. A téli felkészülése jól sikerült, a melegvízi edzőtáborban pedig kiválóan teljesít az időre menéseken.

"Itt Sevillában nekünk megvannak a lemért távok, amit ilyenkor megyünk, ezeken Roland a tavalyi idejénél sokkal jobbra képes - idézte a mestert, Kiss Istvánt a kajak-kenu szövetség hírleve. - Nagy benne az elszántság, nagyon konok és nagyon hisz abban, amit csinálunk. Az első válogatón egyesben szeretne bizonyítani, aztán pedig beülne valamilyen párosba, vagy négyesbe."

Kökény azt mondja, hogy meg akarja nyerni az első válogatót, de azt nem árulja el, kivel ülne össze legszívesebben.

"Maradjunk annyiban, hogy egy férfi versenyző, mert vegyes páros még nincs, és kajakos - mondta nevetve. - Nem szeretnék még erről nyilatkozni, remélem, jól alakulnak a dolgok és lehetek nyertes a végére, ahogy 2012-ben is. Úgy érzem, hogy jó formában vagyok, az akarás visz előre, nagyon szeretnék kijutni az olimpiára, nekem ez a legeslegutolsó dobásom és mindent megteszek, hogy sikerüljön."

A visszavonulás gondolatával ezzel együtt még nem foglalkozik a válogatott rangidőse.

"Voltak már olyan kijelentéseim, hogy majd le fogok vezetni, aztán abbahagyom, de most nem szeretnék ez ügyben nyilatkozni. Nyilván 41 évesen tényleg el kellene már gondolkodnom, hogy a kajakon túl is kell valamit csinálni, mert a versenyszerű sportot sajnos egy idő után be kell fejezni" - tette hozzá az olimpiai bajnok sportoló.

Az első válogatót május közepén rendezik Szegeden.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.