Rio 2016

Sikeres vk-szereplésével közelebb az olimpiához a kardozó Márton Anna

Márton Anna a hatodik helyen végzett a női kardozók belgiumi világkupaversenyén, Sint-Niklaasban, ezzel még közelebb került az olimpiai kvóta megszerzéséhez.

2016.02.20 17:46MTI

A magyar szövetség (MVSZ) beszámolója szerint Márton francia, ukrán és tunéziai ellenfélen keresztül jutott el a negyeddöntőig, ahol a világbajnok, világranglista-vezető orosz Szofija Velikajától 15-11-re kapott ki. A tavaly vb-bronzémes magyar vívó egészen közel került a riói részvétel kiharcolásához, ettől már csak - amint az MVSZ honlapja fogalmaz - "a matematika választja el", de ha vasárnap a lengyelek csapatban kijutnak az olimpiára, Márton riói indulása az utolsó verseny előtt 99,9 százalék.

A magyar férfi kardozóknak, akik Varsóban versenyeznek a hétvégén, az egyéni viadal nem sikerült jól. A már riói kvótás, Londonban olimpiai bajnok Szilágyi Áron, illetve Iliász Nikolász jutott a legmesszebb, de ők sem mentek tovább a legjobb 32-nél. Egy körrel korábban búcsúzott négy magyar, köztük a további egy megszerezhető kvótáért versenyben lévő Decsi Tamás és Szatmári András. A szövetség elemzése szerint a riválisok bukdácsolásainak köszönhetően tovább élnek a riói remények, az olimpiai részvétel a márciusi, szöuli, kiemelt szorzójú Grand Prix-n, a kvalifikációs sorozat utolsó állomásán dől el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.