Rio 2016

Az olimpia városában próbál kvótát szerezni három magyar műugró

Három magyar női műugró próbál meg kvótát szerezni a riói olimpiára azon a péntektől szerdáig tartó világkupaversenyen, amelyet az idei nyári olimpia városában rendeznek meg.

2016.02.18 15:41MTI

A hatnapos viadalon Gondos Flóra, Kormos Villő és Reisinger Zsófia szerezhet kvalifikációt egyéniben, illetve párosban, de a sikerhez rendkívül jó teljesítményre lesz szükség valamennyiük részéről. A vizes sportokat tömörítő világszövetség, a FINA honlapjának nevezési listája szerint Reisinger és Kormos egyéni toronyugrásban, együttesen pedig szinkrontoronyugrásban indul, míg Gondos a 3 méteres műugrásban, továbbá - Kormossal párban - szinkronműugrásban próbál szerencsét.

A szólóversenyben az a cél, hogy a selejtezőből bekerüljenek az elődöntőbe, vagyis a legjobb 18 közé, ami jó eséllyel repülőjegyet érne a riói olimpiára.

Ami a duókat illeti, az első kvalifikációs viadalon, a 2015-ös kazanyi világbajnokságon szinkronugrásban az első három-három páros, plusz Brazíliának mint házigazdának egy-egy duója jutott kvótához. A mostani világkupán további négy-négy kettős szerezhet kvalifikációt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.