Hoki

Ifjúsági olimpia: Vértes Nátán áll az élen a jégkorong ügyességi versenyben

Remek hírek érkeztek Lillehammerből, az ifjúsági téli olimpia jégkorong ügyességi versenyének otthont adó Kristins Hall-ból, ugyanis a fiúk viadalában érdekelt Vértes Nátán két szám után vezeti a kvalifikációt.

2016.02.13 17:20ma.hu

A tizenöt éves Vértes Nátán először gyorsasági korcsolyázásban mutathatta meg tudását, amelyben 17:72-es idejével a tizenhat között 3 századmásodperccel bizonyult jobbnak japán vetélytársánál - írja az icehockey.hu.

A nyolc között 18:13-as időt ért el, aminél a döntőig jutó finn Aleks Haatanen csaknem egy másodperccel gyorsabb volt. A feladatot a szlovák Sebastian Cederle nyerte, Nátán a hatodik helyért két pontot kapott.

Ha az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia játékosa nem is olyan gyors, mint a vetélytársai, sokkal pontosabban céloz náluk. A lövéspontossági versenyszámban már a 16 között látszott, hogy ezt a feladatot neki találták ki, hiszen elég volt neki 8 kísérlet is ahhoz, hogy 4-szer találjon, míg német ellenfele fél perc alatt 13-szor próbálkozott, de csak 2-szer volt eredményes. Nátán a folytatásban sem használta ki a maximális idejét, egyszerűen nem volt rá szüksége, miután a 8, majd a 4 között is 9 lövéséből 4 sikeres volt, miközben az ellenfél több mint tízből sem ért el hasonló teljesítményt.

A döntőben Eduard Casaneanu már sokkal nagyobb erőbedobásra késztette. De míg a román 30 másodperc alatt tizennégy kísérletből csak 2-szer  talált, a magyar fiú 13-ból 4-szer, így megnyerte a feladatot, amiért 5 pont járt.

Az első napra tervezett szlalomkorcsolyázást végül későbbre halasztották, Nátán két versenyszám után jobb helyezéseinek köszönhetőn 7 ponttal áll az élen az ugyancsak ennyit gyűjtő szlovák Cederle és a román Casaneanu előtt.

icehockey.hu

A gyorsasági korcsolyázásom lehetett volna jobb is – mondja Nátán. – A negyeddöntőben az egyik ívet korán vettem be, kisodródtam, de ebből is tanultam. Remélem, a döntőben lesz alkalmam javítani. A lövéspontossági versenyszámban mindenkit kiejtettem, így végül bezsebeltem a maximális öt pontot.”

Folytatás hétfőn, az elhalasztott szlalomkorcsolyázással, illetve a lövőerő, a passzolási pontosság és a korongvezetés versenyszámokkal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.