Szurkolunk

Paralimpia 2016 - Újabb nyolc magyar kvóta

Magyarországnak jelenleg 19 kvótája van a szeptember 7. és 18. között sorra kerülő Rio de Janeiró-i paralimpiára.

2016.01.26 04:30MTI

A magyar versenyzők a már meglévő 11 mellé újabb nyolc kvótát gyűjtöttek a szeptemberi, riói paralimpiára.

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) hétfői tájékoztatása alapján az úszók Splitben, a horvát nyílt bajnokságon szerepeltek az elmúlt hétvégén, s teljesítményükkel nyolc indulási jogot szereztek Magyarországnak.

A paraerőemelők Rio de Janeiróban tesztelték a majdani körülményeket, az ott rendezett világkupán Tunkel Nándor a 49 kg-os súlycsoportban, Sas Sándor pedig a +107 kilós kategóriában lett aranyérmes. Mindkét sportolóra igaz, hogy szinte biztosan ott lehet majd szeptemberben Rióban, de sportágukban majd csak február 29-én teszi közzé a hivatalos kvótalistát a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság.

A sportlövők is jól teljesítenek eddig az Egyesült Arab Emírségekben zajló vk-versenyen: a már egyformán paralimpiai induló Dávid Krisztina P2 légpisztolyban aranyérmes lett, míg Gurisatti Gyula P1 légpisztolyban a tizedik helyen zárt.

A MPB közlése szerint Magyarországnak jelenleg 19 kvótája van a szeptember 7. és 18. között sorra kerülő Rio de Janeiró-i paralimpiára: cselgáncsban, kajak-kenuban és kerékpársportban egy-egy, sportlövészetben kettő, asztaliteniszben hat, úszásban pedig nyolc.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.