Magyar sikerek Los Angelesben

A magyar speciális olimpikonokat köszöntötték

Remek hangulatú ünnepségen köszöntötték szerdán a speciális olimpia Los Angeles-i nyári világjátékain sikeresen szerepelt magyar versenyzőket és az őket felkészítő szakembereket.

2015.08.05 13:05MTI

A Magyar Sport Házában megtartott rendezvényen a résztvevők olyan miliőt teremtettek, mint a szurkolók izgalmasabb mérkőzéseken.

Lengyel Lajos, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség (MSOSZ) elnöke beszédében emlékeztetett arra, hogy a magyar versenyzők a 165 ország részvételével lezajlott, és vasárnap véget ért nyári világjátékokon 14 sportágban összesen 32 arany-, 30 ezüst és 20 bronzérmet nyertek.

"Büszkék lehetünk az eredményeinkre, amelyekkel tovább öregbítettük a csapatunk és Magyarország hírnevét" - jelentette ki az elnök, aki azzal folytatta, hogy nem kíván senkit sem kiemelni, mert "minden sportág megtette azt, amit célul tűztünk ki elé".

Deutsch Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) alelnöke, egyben a fogyatékkal élők sportjáért felelős szakmai tagozat vezetője először azt emelte ki, hogy sok hasonló köszöntésen vett már részt, de olyanon még sohasem, amelyen ilyen csodálatos hangulat és ennyi szeretet lett volna. Egyúttal tolmácsolta Borkai Zsolt MOB-elnöknek, Szabó Bence főtitkárnak, valamint a MOB elnökségének "szívből jövő jókívánságait". Az alelnök követendő példaként említette, hogy a Magyar Speciális Olimpia Szövetség hosszú évek óta megmutatja, hogyan tudnak különböző gondolkodású, életkorú és ízlésű emberek egy nagyszerű cél érdekében jól összefogni.

"Ez is bizonyítja, hogy mi, magyarok képesek vagyunk a kemény munkára, és ha keményen dolgozunk, az meghozza az eredményét" - hangsúlyozta a MOB alelnöke.

Az ünnepség végén Deutsch Tamás jutalmakat és elismeréseket adott át a világjátékokon legsikeresebb magyar sportolóknak és felkészítőiknek.

A speciális olimpia Los Angeles-i nyári világjátékain 6500, értelmi fogyatékkal élő sportoló vett részt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.