Ifjúsági olimpia

EYOF - Újabb két magyar aranyérem

A magyar küldöttség két aranyérmet szerzett a Tbilisziben zajló 13. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) csütörtöki versenynapján.

2015.07.30 19:46MTI
MTI Fotó: Mob / Szalmás Péter

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tájékoztatása szerint az úszó Barta Márton a negyedik napon nagy fölénnyel nyerte a 400 méter vegyes döntőjét 4:24.73 perces idejével.

A másik győzelem Aranyi Ferenc diszkoszvetőhöz fűződik, aki 57,45 méterrel, egyéni csúcsát több mint öt, a második helyezettet pedig több mint egy méterrel felülmúlva győzött.

A magyar küldöttség eddig 14 érmet (6 aranyat, 2 ezüstöt és 6 bronzot) gyűjtött a grúz fővárosban.

Az EYOF-ot kétévente rendezik meg a 14-17 éves korosztály részére. A következő nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak Győr ad otthont 2017-ben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.