Küldöttség

Fogadalmat tett a magyar EYOF-csapat

Kedden ünnepélyes fogadalmat tett a vasárnaptól jövő szombatig Tbilisziben zajló 13. Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) résztvevő 81 tagú magyar csapat, amely nyolc sportágban képviseli az ország színeit.

2015.07.21 11:43MTI
Facebook Tbilisi EYOF

Az ünnepi fogadalomtételen és csapatgyűlésen Nagy Zsigmond csapatvezető megjegyezte, hogy már az elindulás előtt csúcsot döntött a küldöttség, ugyanis EYOF-on még sohasem szerepelt ilyen nagy létszámú magyar versenyzői csapat. Rövid történeti áttekintésében megemlítette, hogy az EYOF-ot kétévente, a 14-17 éves korosztálynak rendezik meg, a külsőségek azonban a felnőttek ötkarikás játékát idézik, például szerepel a programban látványos megnyitó és záróünnepség.

Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszó köszöntőjében kiemelte, hogy az európai ifjúsági olimpia a felnőtt olimpia előszobája, ahol még nem annyira az eredményesség, inkább a tapasztalatszerzés a fontos, és ha valakinek ekkor még nem teljesülnek az ötkarikás álmai, van idő a fejlődésre, a javításra.

Az ünnepélyes fogadalomtételre az adott sportág egy-egy kiemelkedő felnőtt sportolója - például Tóth Krisztián cselgáncsozó, Tóth Tímea kézilabdázó, Temesvári Andrea teniszező, Hargitay András úszó - vezette fel a fiatalokat, akik Kovács Ágnes előmondásával tették le az esküt.

A magyar versenyzők nyolc sportágban - atlétika, cselgáncs, torna, kerékpár, tenisz, kosárlabda (lánycsapat), kézilabda (fiúcsapat) és úszás - állnak rajthoz Tbilisziben.

A következő nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált Győr rendezi 2017-ben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.