Vitorlázás

Tomai Balázs pályafutása csúcsának tekinti az olimpiai kvótaszerzést

Pályafutása csúcsának tartja az olimpiai kvótaszerzést Tomai Balázs, aki egy hete a kanadai Kingstonban rendezett világbajnokságon kvalifikálta magát a jövő évi riói olimpiára a vitorlázók Laser Standard hajóosztályában.

2015.07.11 15:36MTI

"A tavalyi világbajnokságon mindez nem jött össze, azóta gőzerővel készültem erre a vb-re. Kimondhatatlanul boldog vagyok, hogy sikerült" - idézte a 26 éves sportolót szombati közleményében a magyar szövetség.

A Laser Standard hajóosztályban a 2014-es tavalyi santanderi vb-n 23 kvótát osztottak, Kingstonban pedig újabb kilenc indulási jog sorsa dőlt el. Tomai az olimpiai kvótával nem rendelkező nemzetek között a hetedik helyen végzett, ezzel vívta ki a riói szereplés jogát Magyarországnak ebben a kategóriában.

Tomai előtt a vitorlázók közül Berecz Zsombor szerzett kvótát a tavalyi világbajnokságon a Finndingi hajóosztályban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.