U23-as atlétika Eb

Krizsán Xénia olimpia szintje és aranyérme hétpróbában

A hétpróbázó Krizsán Xénia olimpiai kvótát szerzett, miután 6303 ponttal aranyérmes lett a tallinni U23-as atlétikai Európa-bajnokságon pénteken.

2015.07.10 18:35MTI

A jövő évi riói ötkarikás játékokra 6200 pont volt a szint.

A Budapest Honvéd hétpróbázója előtt 12 éve nyertek magyarok aranyérmet az U23-as kontinensviadalon: 2003-ban a kalapácsvető Pars Krisztián - London olimpiai bajnoka -, valamint a futó Papp Krisztina (10 000 méter) diadalmaskodott.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint Tallinnban a kalapácsvető Pásztor Bence (VEDAC) 74,06 méteres dobással bronzérmet szerzett. Ugyancsak harmadik lett a diszkoszvető Szikszai Róbert (Nyíregyházi SC) 58,82 méterrel.

Női 100 méteren Nguyen Anasztázia (Bp. Honvéd) úgy végzett az ötödik helyen 11.75 másodperccel, hogy két tizeddel maradt le a dobogóról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.