Európa Játékok

Cselgáncs Eb: Gercsák a bronzért küzdhet, Ungvári hetedik

Gercsák Szabina a bronzéremért küzdhet, Ungvári Miklós pedig hetedik lett a bakui Európa Játékok keretében zajló cselgáncs Európa-bajnokság pénteki versenynapján.

2015.06.26 13:37MTI

A 70 kilogrammban az ifjúsági olimpiai bajnok Gercsák - az izraeli Linda Bolder, a spanyol Maria Bernabeu és a címvédő holland Kim Polling után - vigaszági első meccsén ipponnal verte a 17 világkupa-éremnél tartó brit Sally Conwayt. A 18 éves miskolci dzsúdós a bronzéremért a kétszeres Eb-harmadik osztrák Bernadette Graffal csap össze, aki korábban Breitenbach (Mészáros) Anettet búcsúztatta.

A 73 kilósoknál az olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok Ungvárira a görög Giorgiosz Azoidisz, a francia Pierre Duprat és az orosz Gyenyisz Jarcev után, a vigaszágon a címvédő holland Dex Elmont várt. Az idei budapesti Grand Prix-n győztes ceglédi dzsúdóst háromszor intették, vb-második riválisát - akit korábbi hat meccsükön négyszer legyőzött - viszont csak kétszer, így Ungvárinak be kellett érnie a hetedik hellyel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.