Európa Játékok

Cselgáncs Eb: Karakas elődöntős, Csernoviczki a vigaszágon

Karakas Hedvig bejutott az elődöntőbe, míg Csernoviczki Éva a vigaszágon folytatja szereplését a bakui Európa Játékok keretében zajló cselgáncs Európa-bajnokság csütörtöki nyitónapján.

2015.06.25 13:46MTI

Az 57 kilogrammos Karakas az osztrák Tina Zeltner után a negyeddöntőben a hozzá hasonlóan vb-harmadik német Miryam Roperrel szállt szembe. A Honvéd dzsúdósa - a játékok honlapja szerint - kétszer is vazaarit érő akciót mutatott be riválisán, a második pedig már automatikusan ippont jelentett. A négy között Karakas a portugál Telma Monteiróval vagy a holland Sanne Verhagennel találkozik.

A 48 kilogrammban címvédő Csernoviczki az izraeli Noa Minsker után a nyolc között az orosz Irina Dolgovával találkozott. A 19 éves, junior világbajnok ellenfél a mérkőzés derekán jukót kapott egy földre vitelre, majd rendre blokkolta a tatabányai versenyző próbálkozásait, így végül ő örülhetett. Csernoviczkira a vigaszágon elsőként a török Dilara Lokmanhekim vár, aki két hete ötödik lett a budapesti Grand Prix-n. Győzelem esetén a magyar dzsúdós a bronzéremért küzdhet, ha viszont kikap, akkor hetedikként zár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.