Elmaradt a tisztújítás

30 napon belül választ új elnököt az MPB

Harminc napon belül választ új elnököt a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB), addig ügyvivőként Deutsch Tamás alelnök vezeti a szervezet, az aláírási jogkört pedig egy, a jövő heti elnökségi ülésen kijelölendő elnökségi taggal közösen gyakorolja.

2015.06.19 18:00MTI

Erről Gömöri Zsolt távozó elnök beszélt azt követően, hogy az MPB pénteki rendkívüli közgyűlésén a levezető elnök Szabó Lászlónak, a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetségének (FODISZ) elnökének javaslatát a tagság - 28 igen, 11 nem, 2 tartózkodás mellett - elfogadva úgy döntött, hogy az eredeti napirend szerinti tisztújítás most elmarad. Így aztán a harminc napon belül összehívandó tisztújító közgyűlésen választanak majd elnököt az elsősorban a végtörlesztése és a felvett sikerdíjak miatt támadott és végül lemondott Gömöri helyett.

Arról Szabó László szólt, hogy ugyancsak az elnökség jelöli ki a rendkívüli közgyűlés időpontját.

Az MPB-ben eddig három pozíciót betöltő Gömöri Zsolt az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy az elnök posztról önként mondott le, a főtitkári és sportigazgatói posztra vonatkozó munkaszerződését ugyancsak június 19-i nappal, közös megegyezéssel szüntette meg. Hangsúlyozta, hogy ettől a naptól fogva semmilyen juttatást, így végkielégítést sem kap.

Gömöri a mostani közgyűlésen is beszámolt az MPB körül kialakult helyzetről. A távozó sportvezető felidézte a 2007-től 2015-ig tartó időszakot, s annak eredményeit. Kiemelte, hogy a kormányváltás, vagyis 2010 óta jelentősen emelkedett a fogyatékos sportolók állami támogatása, amely az elmúlt években magasabb színvonalú szakmai munkát tett lehetővé. Kitért arra is, hogy az MPB idén közel 300 millió forint állami támogatást kap feladatai ellátáshoz, s jövőre, a paralimpia évében is hasonló összegre számíthat. A szponzori pénzek közül a Coca-Colától kiesett 600 ezer forintos támogatást nem nevezte jelentős tételnek. Tájékoztatása szerint a Tescóval jól haladnak a tárgyalások a szponzorációról, míg az Allianz-cal már az új elnöknek kell megállapodnia. Gömöri beszámolóját a tagság elfogadta.

Megválasztották a felügyelő biztosságot, amelynek elnöke Szepesi Attila lett, a másik két tag Urbán-Szabó Béla és Pohli Viktória.

A közgyűlést nagy médiaérdeklődés kísérte. Mivel a tanácskozást egy kis teremben tartották, ezért az újságírókat nem engedték be, csak egy kivetítőn követhették nyomon az eseményeket, miközben a terem bejáratát egy biztonsági őr vigyázta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.