Összefoglaló

Európa Játékok - Ötödik hely a legjobb magyar eredmény szerdán

A tekvondós Kotsis Edina ötödik helyen végzett szerdán a Bakuban zajló Európa Játékokon.

2015.06.17 20:41MTI

A viadal honlapjának beszámolója alapján a magyar versenyző a negyeddöntőben kikapott az 57 kilogrammos súlycsoportban, ám a vigaszágon kiharcolta, hogy a bronzéremért küzdhessen. Ott azonban simán alulmaradt spanyol riválisával szemben.

Sportlövészetben a férfi traposok már kedden megkezdték szereplésüket, a szerdai folytatásban aztán mindkét magyar résztvevő háromszor hibázott az 50 korongból. Így Szollár András 120 találattal 9., Hegyi Norbert 119 találattal a 16. pozícióban fejezte be a viadalt, melyen a hatos döntőhöz 122 korongra volt szükség.

Női légpisztolyban Nemes Adrienn és Csonka Zsófia volt érdekelt, de egyikük sem szerepelt kiemelkedően: Nemes 379 körrel 17., Csonka 372-vel 27. lett. A nyolcas fináléba 385 körrel lehetett bejutni.

A birkózóknál négy súlycsoportban kezdődtek meg a szabadfogásúak küzdelmei, ebből háromban szerepelt magyar versenyző. A 65 kilós Lukács Norbert és a 74 kilogrammos Nagy Mihály már az első meccsén kikapott bolgár, illetve azeri riválisától, míg 97 kilogrammban Szmik Attila előbb felülmúlta német ellenfelét, aztán a nyolcaddöntőben vereséget szenvedett a fehérorosz Ibragim Szajdovtól. Mivel mindhármuk legyőzője alulmaradt a folytatásban, így a magyarok a vigaszágon sem folytathatták.

Póta Georgina a második fordulóban kezdte meg és fejezte is be szereplését a női asztaliteniszezők egyéni küzdelmeiben, ugyanis négy játszmában kikapott a luxemburgi színekben versenyző Ni Xia Liantól. Madarász Dóra a keddi, első fordulót még sikerrel vette egy portugál rivális legyőzésével, de a 32 között 4-1-re alulmaradt az osztrák színekben indult Liu Jiával szemben.

A férfi asztaliteniszezők egyes küzdelmeiben mindkét magyar, Pattantyús Ádám és Kosiba Dániel is legjobb 32 között búcsúzott. Pattantyús az első fordulóban a lett Mattis Burgis ellen lépett asztalhoz, és rendkívül könnyedén, négy játszmában diadalmaskodott. A második fordulóban a brit Paul Drinkhall ellen ugyan 2-1-re vezetett a szettek tekintetében, de végül 4-2-re kikapott.

Kosibának már a nyitókörben meg kellett szenvednie a sikerét, a cseh Tomas Konecny elleni összecsapása csak a mindent eldöntő hetedik játszmában ért véget. A 32 között a francia Simon Gauzy volt a magyar játékos ellenfele, s Pattantyúshoz hasonlóan 4-2-es vereséget szenvedett.

A férfi és női vízilabda-válogatott egyformán kikapott a negyeddöntőben. Előbbi együttes az 5-8., utóbbi az 5. helyért folytathatja a küzdelmeket. A nők a spanyol csapattól kaptak ki 8-5-re, míg a férfiak 10-10-es döntetlent követően ötméteresekkel maradtak alul 5-3-ra a görögökkel szemben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.