Összeegyeztethetelen nézetek

A nyári olimpiai sportágak szerint Vizer nem képviselheti őket

A nyári olimpián szereplő 28 sportág nemzetközi szövetségeit magába foglaló ASOIF szerint a továbbiakban nem képviselheti őket Marius L. Vizer, a több mint száz olimpiai és nem olimpiai sportág nemzetközi szövetségét, valamint nagyszabású sportesemények szervezőit tömörítő SportAccord elnöke.

2015.05.22 16:15MTI

"Nem beszélhet a nevünkben, mivel nem látja át az olimpiai mozgalom működését, és a nézetei összeegyeztethetetlenek a mieinkkel" - közölte Francesco Ricci Bitti, az ASOIF vezetője, aki egyben a Nemzetközi Tenisz Szövetség első embere.

A Nemzetközi Cselgáncs Szövetséget is irányító Vizer a SportAccord áprilisi közgyűlésén azt mondta: Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke rendszeresen blokkolja a nemzetközi sportági szövetségek közös kezdeményezéseinek megvalósulását, az általuk elképzelt multisportesemények megszervezését, továbbá nehezményezte, hogy a szövetségeknek nem elégséges a képviseletük a NOB-ban. Hozzátette, hogy szerinte a NOB működési rendszere "lejárt, idejétmúlt, rossz, igazságtalan és nem átlátható". Vizer pár nappal később elnézést kért a stílusáért, de kijelentette, beszédének tartalmát továbbra is fenntartja.

Az állásfoglalás hatására már 17 sportág - köztük az atlétika, az ökölvívás és a súlyemelés - nemzetközi szövetsége jelezte, hogy felfüggeszti tagságát a SportAccordban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.