Olimpia 2024

MOB: európai támogatás az esetleges budapesti olimpiapályázatnak

Szabó Bence, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára azt mondta: számos európai sportvezető támogatásáról biztosította az esetleges 2024-es budapesti olimpiapályázat kapcsán.

2015.05.16 18:45MTI

A MOB vezetője - Nagy Zsigmond nemzetközi igazgatóval - a törökországi Belekben vett részt az Európai Olimpiai Bizottság kongresszusán.

"Többen érdeklődtek az esetleges budapesti olimpiáról és valamennyien biztosra veszik, hogy a magyar főváros remek házigazda lenne" - nyilatkozott a mob.hu-nak Szabó Bence. "Pénteken este az Olasz Olimpiai Bizottság vezetőivel vacsoráztunk, akik elárulták: amennyiben nem Róma lenne a befutó, úgy a magyar kandidálás sikeréért szorítanának."

Hozzátette, általános vélekedés, hogy Magyarország remekül vizsgázik a sportesemények rendezésében és örömtelinek tartja, hogy a múlt és jelen magyar sportsikereit szerte Európában elismerik.

Szabó Bence kiemelte, a budapesti pályázatot egyáltalán nem becsülik le a riválisok, főként azt követően nem, hogy szerdán Tarlós István, Budapest főpolgármestere is "szívvel-lélekkel" az ügy mellé állt.

A MOB február 6-i közgyűlésén úgy döntött, javasolja Budapest városának és Magyarországnak, vizsgálja meg a 2024-es olimpiai és paralimpia megrendezésnek lehetőségét. A 2024-es játékokra idén szeptember 15-ig lehet jelentkezni, a házigazdáról 2017-ben Limában dönt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság.

Szabó Bence azt is elmondta: a vizes világbajnokság miatt a MOB kérte, hogy az időpontütközés elkerülése érdekében kilenc nappal korábban kezdődhessen 2017 nyarán a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF). Ezzel kapcsolatban Patrick Hickey, az Európai Olimpiai Bizottság elnöke azt kérte, hogy a magyar szervezők előzetesen egyeztessenek az érintett sportágak európai szövetségeivel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.