Szégyen...

Edzője adta a doppingszert az atléta Daniela Jordanovának

Edzője beismerte, hogy Daniela Jordanova, a női 1500 méteres síkfutás Európa-bajnoki bronzérmese tőle kapott olyan gyógyszert, amely doppingszert tartalmazott.

2008.08.18 13:53MTI/ ma.hu

Azzal ma már mindenki tisztában van, hogy sajnálatos módon a dopping a sport részévé vált. Sőt, vannak olyan sportágak ahol szakértők véleménye szerint nem is lehet dopping nélkül komoly eredményeket elérni.

Ha a szörnyülködéshez még nem elég a fenti két mondat, akkor fokoznánk: Pekingben látott napvilágot az eset, miszerint olyan sportoló is bukott már meg doppingvizsgálaton, akinek maga az edzője adta be a tiltott szert. L

ehet, hogy ezen csak azok döbbennek meg, akik még hisznek a sport tisztaságában, de úgy tűnik, hogy a folyamat, miszerint az eredmény és eredményesség mindenek előtt, megállíthatatlan. Példa erre Daniela Jordanova bolgár atlétanő esete, akinek a június 13-án Szófiában levett mintájában találtak tesztoszteront az ellenőrök.

A vizsgálat eredménye a múlt héten derült ki, így Jordanovát a pekingi olimpiáról küldték haza a csapatvezetők. "Minden felelősség az enyém. Az elmúlt két évben egy nemzetközi nagy cégtől vásároltam tanítványom számára a táplálék-kiegészítőket, amikkel nem is volt semmi gond, ám tavasszal Törökországból és Görögországból szereztem be gyógyszereket, s valószínűleg ezekben volt tiltott a anyag" - magyarázkodott hétfőn Dimitar Vasziljev.

Jordanova, aki a tavalyi világbajnokságon negyedik, míg az athéni olimpián ötödik volt 1500-on, kétéves eltiltásra számíthat.

Hogy mi lesz az edzőjével, arról nem szól a hír. Miért is nem…?

Az MTV online olimpiai TV adása

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.