Szocsi 2014

Törölték két téli olimpiai sportoló eredményét

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság hivatalosan törölte Johannes Dürr osztrák sífutó és Daniel Zalewski lengyel bobos szocsi téli olimpián elért eredményét. De miért?

2014.04.09 19:45MTI
Johannes Dürr - messze az élmezőnytől, és még ez is füstbe ment

Dürr február 9-én nyolcadik lett a 15+15 kilométeres számban, majd ezt követően, már Ausztriában - ahová edzeni tért vissza - adott mintát, ennek vizsgálata során eritropoetin (EPO) nyomaira bukkantak az ellenőrök. A 26 éves sportolót később az 50 kilométeres versenyben már nem is engedték elindulni.

Zalewskit február 22-én ellenőrizték, s mintájában - meg nem nevezett - tiltott szert találtak. Zalewski csapattársaival 27. lett a négyes bobok versenyében, az eredményt mindannyian elvesztették.

A két sportoló eltiltásáról a sportágaik nemzetközi szövetségei döntenek majd.

Szocsiban hét sportoló akadt fenn a doppingvizsgálatokon, de közülük a svéd jégkorongozót, Nicklas Bäckströmöt azóta már tisztázták, s átvehette a csapattársaival kiharcolt ezüstérmet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.