Hazánk delegáltjaként szólalt fel Brüsszelben

Gyurta ezúttal nem úszott, hanem előadott

Gyurta Dániel olimpiai, világ- és Európa-bajnok mellúszó az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) Sportolói Bizottságának tagjaként részt vett és felszólalt a szervezet idei első ülésén Brüsszelben.

2014.04.04 14:47MTI
MTI, archív

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) pénteki sajtóközleménye szerint Gyurta nagysikerű előadást tartott a magyarországi életpályamodellről, az olimpiai járadék rendszeréről, a magyar sport stratégiai helyzetéről.

A klasszis úszó beszédében hangsúlyozta, hogy mind a sport, mind az ifjúság jövője érdekében szükség van a tiszta sportra, azaz a tiltott teljesítményfokozó szerektől és módszerektől mentes felkészülésre és versenyzésre.

Gyurta Dániel Magyarország delegáltjaként az európai sportolók érdekképviseletét látja el tagtársaival közösen a nemzetközi sportszervezetek, szervezőbizottságok és sportszövetségek irányában - emlékeztetett dokumentumában a MOB.

Az EOC Sportolói Bizottsága számos feladatot lát el az európai sportolók nevében és felhatalmazásával. A szervezet legfőbb küldetése a sportolói véleménynyilvánítás, döntéshozatalban való részvétel, sportolóorientált jog- és szabályalkotás, valamint közvetlen képviselet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.